Plats:Sydnärkehallen
Serie:HockeyTvåan B
Fjärde raka förlusten
2020-02-10 11:54
Viktiga poäng stod på spel när man packade bussen och begav sig till Hallsberg under söndagen. Ett hallsberg som man haft tufft mot i tidigare bataljer och lagen har vunnit varsin match. Saknades inför matchen gjorde Pontus Strömvall som var avstängd sen förra matchens Match Penalty och det samma gällde Stefan Kask.

Period 1

Båda lagen skapade lägen att sätta sig själva i ledningen men både Tindefjord i Arvikas kasse och Starkenberg i hemmalagets dito stod emot bra och gjorde flertalet bra räddningar. Men i den 14:e minuten sätter Hallsberg ledningspucken när AHC blir tveksamma i försvarsarbetet och hamnar på mellis och Jonas Warman kunde prickskjuta in 1-0 över Tindefjords högra axel. Närmst en kvittering kom Oliver Johansson när han fick pucken i slottet efter en tilltrasslad situation och skulle gå runt keepern och lägga in pucken men Starkenberg lyckades få ut plocken och stöta undan pucken. De sista minuterna av den första perioden fick avslutas i numerärt underläge då man ådrog sig två stycken utvisningar efter varandra.

Period 2

I den andra perioden får AHC chansen i numerät överläge efter dryga 2 minuter. Ett överläge man tyvärr inte lyckades förvalta utan ställningen fortsatt 1-0. I den 9:e minuten drar Arvika på sig en utvisning efter att Anton Strand hakat upp handsken på en Hallsbergsspelare när denne laddade för skott i en kontring. En nödvändig utvisning kan man ändå tycka då läget var såpass bra. AHC slet hårt i efterföljande BP och höll pucken på rätt sida mållinjen. Man hann dock bara vara fulltaliga i 10 sekunder innan det var dags för BP igen. Denna gång var det Erik Fridlund som trasslade in klubban i en motståndare i mittzonen. Återigen ett gediget jobb i numerärt underläge och hemmalaget hade fortsatt bara 1-0. Tyvärr kom utdelningen för Hallsberg efter att Arvika inte fått ut pucken ur den egna zonen och hemmalaget störtat hårt på kassen. I den tilltrasslade situationen som uppstod hamnade Tindefjord på rygg med en Hallsbergsspelare som låste fast benskyddet vilket gjorde att man enkelt kunde slå in den lösa pucken. Ett psykiskt jobbigt mål för AHC då man själva skapat några riktigt bra lägen men inte kunnat spräcka målnollan.

Period 3

Den sista perioden blev den bästa från Arvikas sida. När båda lagen dragit på sig en varsin utvisning och det blev spel 4mot4 öppnade ytorna upp sig. När sen Erik Fridlund satte fart in i anfallszonen med Linus Frost släpandes kom droppet i rätt sekund och Frost kunde smälla upp pucken otagbart vid första stolpen. 2-1 och det tändes nytt hopp för AHC. Minuten senare trippades Elias Skoog påväg in i anfallszonen vid gav AHC en ny chans i numerärt överläge. En chans man också tog genom Anton Strand som smällde in kvitteringen till 2-2 när Hallsbergs målvakt var ur balans. Dessvärre med drygt 5 minuter kvar kom även hemmalagets 3-2 mål genom Thomas Smedberg som kastade iväg en klassisk fladderpuck från blålinjen som hittade sig hela vägen in i mål via Tindefjords högra stolprot. Trots PP för AHC i slutminuterna och en chansning med plockad keeper stod sig resultatet perioden ut och man fick återigen vända hem tomhänta.

Detta blev AHCs fjärde förlust i rad och nu hoppas vi att skutan vänder när vi gästas av Åmål hemma på onsdag kl. 19.00.