SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridsko- och Hockeyskolan startar upp (igen)!
2021-02-01 10:14
Hej allihop!

Nu har det äntligen blivit dags att starta upp Skidsko- och Hockeyskolan igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men nu hoppas jag verkligen vi får köra på!
Som vanligt denna säsong kommer det ske under vissa restriktioner, så läs igenom informationen nedan noga och tveka inte att höra av er om ni har frågor.

Allmän information båda grupper:

Självklart gäller allmänna råden från FHM samt lokala allmänna råden från Region Värmland.

Kommunen har satt en gräns på 25 deltagare per träningspass, detta inkluderar även ledare. Sett till passen vi hade innan jul så ser jag ingen anledning att man måste föranmäla sig utan vi kommer kunna hålla oss inom dessa 25.

Allt eventuellt ombyte sker på läktaren igen. Omklädningsrummen är låsta för hela föreningen.

Ingång vid Café Eken. OBS! Utgång sker numera via blå plåtdörrarna mot Solviksvallen. Alltså separat entré och utgång! Om ni inte vet var så fråga när ni kommer så visar vi er.

Vidare kommer både Skridskoskolan och Hockeyskolan bedrivas utan förälder närvarande under träningen. Barnen kommer färdigombytta, helst även med skridskor på. Förslagsvis knyter ni skridskorna i bilen när ni kommit till ishallen och antingen har skridskoskydd eller bär barnen till där lämning och från där hämtning sker. Självklart hjälper vi ledare barnen att knyta skridskorna om inget av alternativen ovan är möjliga.

Träningströjan som era barn får på lördag, eller om ni redan har, kan ni ta med hem och använda resten av säsongen.

Skridskoskolan 9.30-10.30

I Skridskoskolan tränar vi skridskoåkning med eller utan klubba men utan puck. Vi åker banor, leker lekar och fokuserar på att träna skridskoåkning. Så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 9.30 och vi tar emot era barn från kl. 9.00 vid ingången vid Café Eken. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Skridskoskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 10.30 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.

 

Hockeyskolan 11.00-12.00

I Hockeyskolan har vi såklart samma upplägg och tänk som skridskoskolan, med övningar och lekar blandat med smålagsspel, men vi har klubba och genomför de flesta övningar med puck. Men såklart så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 11.00 och vi tar emot era barn från kl. 10.45 vid ingången vid Café Eken. I och med att Skridskoskolan avslutas vid 10.30 önskar vi att ni gör vad ni kan för att undvika trängsel. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Hockeyskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 12.00 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.

Slutligen vill jag poängtera att alla förhållningsregler är uppsatta för att kunna genomföra Skridsko- och Hockeyskolan på ett smittskyddsäkert sätt enligt gällande restriktioner. Som vi alla vet kan ju dagens sanning vara morgondagens historia, så justeringar kan göras. Dock är jag ingen statsepidemiolog, så om någon har tips eller erfarenheter om vi kan göra något annorlunda framöver tas det gärna emot via kontaktuppgifterna nedan.

 

Som sagt, vid synpunkter eller frågor kan ni kontakta mig på mail eller telefon.

Varma hockeyhälsningar
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com

 
Våra Sponsorer