SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
Hockey&Skridskoskolan

Välkomna till Arvika HCs Skridsko- och Hockeyskola!

Säsongen 2023/2024 kommer Arvika HC erbjuda följande för tjejer och killar som vill åka skridskor och spela ishockey:

 

-”Skridskoskolan” för tjejer och killar födda 2016 och yngre. För dig som vill lära dig att åka skridskor under lättsamma former. Dansstopp, skridskodisco, "vem är rädd för vargen" och andra lekar är viktiga inslag! Här tränar vi utan puck men man får gärna ha klubba om man vill.

 

-"Tre Kronors Hockeyskola" för tjejer och killar födda 2016-2018. För dig som vill testa på världens roligaste sport. Fortfarande med leken i fokus men här tränar vi också på att åka skridskor, passa och skjuta pucken, spelar smålagsmatcher och leker. Kanske vill du testa att stå i mål någon träning?

 

-"Tre Kronors Hockeyskola Tjej" för tjejer födda 2016-2018. Kommande säsong kommer vi äntligen kunna erbjuda en ren tjejgrupp i Hockeyskolan. Upplägget är precis som "Tre Kronors Hockeyskola" men alltså en grupp där tjejer får träna med tjejer.

 

Är du en äldre nybörjare, hör av dig till oss så ser vi vilket av våra lag som är lämpligt att börja i. Du är välkommen oavsett bakgrund eller skridskokunskap för att prova hur det är ute på isen. Den utrustning du ska ha är hjälm, halsskydd och skridskor. Utrustning (skridskor, hjälm, halsskydd och klubba) och skridskohjälpmedel finns att låna!

 

Säsongen börjar med en Prova-på-dag för alla, oavsett vilken grupp man vill vara med i, lördag 14 oktober 10.00-12.00 Alla är välkomna!

Skridsko- och Hockeyskolan 25/11
2023-11-24 13:37
Veckan går lika fort som vanligt och det är snart dags för en ny härlig lördagsförmiddag i Sparbanken Arena!
Ingen Skridsko- och Hockeyskola på lördag - Massa allmänhetens åkning!
2023-10-30 13:21

Nu på lördag, 4 november, utgår tyvärr Skridsko- och Hockeyskolorna då Thermia Cup spelas för pojkar födda 2013. Så nästa tillfälle blir alltså lördag 11/5 då vi kör som vanligt.

Däremot är tiderna för allmänhetens åkning utökade nu under höstlovet, så det finns gott om möjligheter att åka skridskor måndag-fredag. Se tider nedan:

Måndag - Fredag
12.00-13.50 MED Klubba
14.00-15.50 UTAN Klubba

Extratid på Torsdag
17.00-17.50 MED Klubba

På onsdag är cafeterian öppen 12.00-16.00 så då finns möjlighet att unna sig något gott i samband med ett besök.

Vi ledare önskar er ett härligt Höstlov och på återseende lördag 11/5!
Hockeyskolan Tjej drar till Karlstad - Skridskoskolan och Hockeyskolan som vanligt
2022-10-19 10:03

Nu på lördag, 22 oktober, är Hockeyskolan Tjej inbjudna till Tingvalla Isstadion i Karlstad för en Tjejhockeydag. Det blir alltså ingen Hockeyskola Tjej i Arvika denna lördag utan den körs istället i Karlstad med ett stort gäng andra tjejer från Värmland! Om man inte kan ta sig till Karlstad så kan man givetvis vara med på Skridsko- och/eller Hockeyskolan som kör vanliga tider:

-Skridskoskolan 10.00-10.50
-Hockeyskolan 11.00-11.50

Upplägget för tjejerna i Karlstad ser ut som följande:

12.00-13.00 Friåkning
13.00-14.00 Hockeyskola Tjej-träning
14.00-15.00 Friåkning

Det är "Öppet-hus" så man kommer och går när man vill, men det finns som sagt några hålltider för aktiviteterna på isen. Spelare från Färjestads damlag kommer vara på isen under passet och på rinken bredvid kommer bl.a AHCs Tjejer födda 2012-2013 spela matcher mot Färjestad och Nor/Forshaga om man vill titta på det.

Efter ispasset är alla tjejer och föräldrar välkomna till Löfbergs Arena för att se Färjestads damlag spela match mot Falun. Färjestad bjuder på entrén för alla tjejer som varit med på isen plus en anhörig. Matchen börjar klockan 17.00.

Så för att summera:

-Skridsko- och Hockeyskolan körs som vanligt i Sparbanken Arena

-Hockeyskolan Tjej körs på Tingvalla Isstadion i Karlstad mellan 12-15 och möjlighet att kolla dammatch i Löfbergs Arena klockan 17.00.

UPPSTART SKRIDSKO- OCH HOCKEYSKOLAN
2022-10-03 11:20

Nu är det inte många dagar kvar innan årets säsong av Skridsko- och Hockeyskolan drar igång! På lördag 8/10 startar vi som vanligt med "öppet hus" mellan 10.00-12.00 dit alla barn (och föräldrar) är välkomna för att känna på isen tillsammans. Det kommer vara uppdelat med lite olika stationer på isen men inte vara någon uppstyrd träning utan man kommer och går när man vill.

Låneförrådet under läktaren är öppet där man kan låna skridskor, hjälm, halsskydd och klubba. Vi har skridskor storlek 30-37,5 och en massa hjälmar i olika storlekar. Ni lämnar tillbaka när ni åkt klart. Förrådet kommer vara öppet varje lördag så det finns möjlighet att låna utrustning vid varje tillfälle. Vi har slipmaskinerna igång om man behöver vässa skridskorna, i alla fall nu på lördag sen hoppas jag vi kan erbjuda den möjligheten på ett bra sätt även kommande lördagar.

Cafeterian är öppen varje lördag där man kan köpa kaffe, fikabröd, dricka, godis, korv med bröd mm. Nu på lördag kommer även våffeljärnen vara igång, så passa på att unna er en smarrig våffla eller två under förmiddagen!

Klockan 11.00 kommer vi hålla ett infomöte i cafeterian dit ni kan komma och få info om säsongen samt ställa frågor.

Vi kommer också i vanlig ordning arrangera en bytardag i samband med uppstarten där man kan sälja hockeyutrustning som inte används längre eller fynda bättre begagnat åt sig själv. Mer info kommer under veckan.

Efterföljande lördagar (från och med 15 oktober) kommer upplägget se ut som följande och man väljer själv vilken/vilka "skolor" man vill vara med på:

Skridskoskolan 10.00-10.50
För tjejer och killar födda 2015 och yngre. För dig som vill lära dig att åka skridskor under lättsamma former. Dansstopp, skridskodisco, "vem är rädd för vargen" och andra lekar är viktiga inslag! Här tränar vi utan puck men man får gärna ha klubba om man vill. Om man tar sina första skär ser vi gärna att en vuxen är med på isen och hjälper till.

Hockeyskolan 11.00-11.50
För tjejer och killar födda 2015-2017. För dig som vill testa på världens roligaste sport. Fortfarande med leken i fokus men här tränar vi också på att utveckla skridskoåkningen, passa och skjuta pucken, spelar smålagsmatcher och leker. Kanske vill du testa att stå i mål någon träning? Här önskar vi att barnen tar sig fram på skridskorna för egen maskin.
För pojkar födda 2015 finns även möjligheten att träna med vår nystartade U8-grupp som tränar tisdagar 16.00-17.10. Ingen anmälan krävs, bara att dyka upp!

Hockeyskolan Tjej 12.00-12.50
För tjejer födda 2014-2017. Kommande säsong kommer vi äntligen kunna erbjuda en ren tjejgrupp i Hockeyskolan. Upplägget är precis som Hockeyskolan men alltså en grupp där tjejer får träna med tjejer.

Under säsongen kan det blir så att tiderna ändras eller att någon av skolorna ställs in pga annan aktivitet i ishallen. Min ambition är såklart att maila ut information när sådant tillfälle uppstår, men det skadar inte att kolla isschemat för veckan på Arvika Hockeyclub.

Vi ser verkligen fram emot att köra igång och vi hoppas era barn är lika taggade! Har ni frågor ni behöver ha svar på innan lördag kan ni kontakta mig enligt nedan.

 

Har ni inte anmält ert barn ännu kan ni göra det via https://trekronorshockeyskola.se/register/ahc

Allt gott!

Patric Fäldt
Sportchef Arvika HC
Ansvarig Skridsko- och Hockeyskolan
patric@arvikahockey.nu

Nu öppnar anmälan för Skridsko- och Hockeyskolan 22/23!
2022-06-29 11:22

Sommar och sol i all ära, men visst är det hösten och starten av Skridsko- och Hockeyskolan man ser fram emot ;)

 

Nu är anmälan öppen för alla barn födda 2015 och senare. Via länken nedan finner du mer info om våra olika aktiviteter samt formulär för att anmäla dig.

 

https://trekronorshockeyskola.se/register/ahc

 

Mer info kring uppstarten kommer under september. Planerad start är lördag 8e oktober.

 

Vi ses i höst!

 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer