SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Anmälan Skridsko- och Hockeyskolan 6/3
2021-03-02 10:38

Hej på er!

Nu är det dags att fylla i anmälan för kommande lördag, 6/3.

Som vanligt om förhinder uppstår efter anmälan, vänligen meddela mig så snabbt som möjligt.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfF-6slogr8r_wgo_NGNaikZZ-RR1Pwz5LhzOxqjOur9iVUeQ/viewform?usp=sf_link


Allt gott!

Patric och ledarna
patric.faldt89@gmail.com
070-5899642

Anmälan till Skridsko- och Hockeyskolan 20/2
2021-02-16 08:40
Hej på er!

Ny vecka med nya träningspass på lördag. Även denna vecka har vi ett formulär att fylla i via denna länk:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfF-6slogr8r_wgo_NGNaikZZ-RR1Pwz5LhzOxqjOur9iVUeQ/viewform?usp=sf_link

I övrigt gäller samma som förmedlades i förra veckans utskick med ett tillägg om att vara noga att märka upp barnens utrustning med namn ifall någon skulle bli kvarglömt eller förväxlat.

Ta hand om er!

Patric och ledarna
patric.faldt89@gmail.com
070-5899642
Skridsko- och Hockeyskolan startar upp (igen)!
2021-02-01 10:14
Hej allihop!

Nu har det äntligen blivit dags att starta upp Skidsko- och Hockeyskolan igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men nu hoppas jag verkligen vi får köra på!
Som vanligt denna säsong kommer det ske under vissa restriktioner, så läs igenom informationen nedan noga och tveka inte att höra av er om ni har frågor.
Julavslutning Skridsko- och Hockeyskolan
2020-12-17 20:50
Hej på er!

Då var det snart lördag igen och dags för sista Skridsko- och Hockeyskolan innan vi tar lite juluppehåll och kör igång igen 9 januari.

Jag vill först och främst tacka alla ledare och föräldrar för att allt flöt på så bra förra lördagen med de nya riktlinjerna. Allt fungerade väldigt bra både innan, under och efter passet tycker vi ledare! Lite manfall på barn, men det hade vi räknat med. De 15-20 barn som var med på respektive pass verkade i alla fall tycka det var kul att vara igång igen.

På lördag är det alltså julavslutning och alla är såklart välkomna på det pass som passar bäst för barnet. Skridskoskola 9.30-10.30 (insläpp från 9.00) och Hockeyskola 11.00-12.00 (insläpp från 10.30) Vill man vara med på båda är det okej, bara vi meddelas innan första passet.

Och vem vet, kanske får vi besök av Hockeytomten. Han hade nämligen hört hur snälla och duktiga alla barn varit under hösten. Men han håller sig lite på avstånd - såklart.

Allt gott!

Ledarteamet
patric.faldt89@gmail.com
070-5899642
Hockey- och Skridskoskolan återupptas! *VIKTIG INFO*
2020-12-07 16:05

Hej Hockeyskolebarn och föräldrar!
Nu på lördag, 12/12, startar Hockey- och Skridskoskolan upp igen efter några veckors uppehåll. Det kommer ske under nya former och tyvärr striktare förhållningsregler pga rådande omständigheter. Vi kommer dela upp lördagen på två träningstillfällen á 60 minuter. Mellan 9.30-10.30 kommer vi köra Skridskoskolan och mellan 11.00-12.00 kommer vi köra Hockeyskolan. Se mer utförlig information nedan:


Allmän information båda grupper:

Självklart gäller allmänna råden från FHM samt lokala allmänna råden från Region Värmland.

Vidare kommer både Skridskoskolan och Hockeyskolan bedrivas utan förälder närvarande under träningen. Barnen kommer färdigombytta, helst även med skridskor på. Förslagsvis knyter ni skridskorna i bilen när ni kommit till ishallen och antingen har skridskoskydd eller bär barnen till respektive omklädningsrum där lämning och hämtning sker (se info för respektive ”skola” längre ner). Självklart hjälper vi ledare barnen att knyta skridskorna om inget av alternativen ovan är möjliga.

Träningströjan som era barn får på lördag, eller om ni redan har, kan ni ta med hem och använda resten av säsongen.


Skridskoskolan 9.30-10.30

I Skridskoskolan tränar vi skridskoåkning med eller utan klubba men utan puck. Vi åker banor, leker lekar och fokuserar på att träna skridskoåkning. Så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 9.30 och vi tar emot era barn från kl. 9.00 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Skridskoskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 10.30 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.

 

Hockeyskolan 11.00-12.00

I Hockeyskolan har vi såklart samma upplägg och tänk som skridskoskolan, med övningar och lekar blandat med smålagsspel, men vi har klubba och genomför de flesta övningar med puck. Men såklart så många skär som möjligt varje träning!

Träningen kör igång vid 11.00 och vi tar emot era barn från kl. 10.30 vid det omklädningsrum som anges på tavlan på den grå omklädningsrumslängan mellan Ishallen och Viksvallen. I och med att Skridskoskolan avslutas vid 10.30 önskar vi att ni gör vad ni kan för att undvika trängsel. Inga föräldrar får alltså närvara i ishallen under träningen förutom utnämnda ledare. Om ni känner på er att ert barn kan känna sig otryggt med detta upplägg så har vi två alternativ:

  1. Vi tar kontaktuppgifter så vi kan ringa er om barnet inte kan/vill fullfölja träningen så får ni komma och hämta.
  2. Barnet få ta en paus från Hockeyskolan tills att vi kan släppa in föräldrar på läktaren/isen igen. Detta hänger såklart på FHM och Region Värmlands allmänna råd som vi håller oss uppdaterade kring.

När träningen är slut 12.00 tar vi barnen av isen och slussar ut dem i grupper om 5 barn. Min idé är att vi radar upp dem i korridoren i ishallen och ropar vilka 5 barn som står på tur ut till er föräldrar som väntar utanför och kan ta emot dem. Jag förstår att detta låter omständigt, men vi är måna om att genomföra detta på ett bra sätt och hoppas ni är villiga att ställa upp på detta. Jag kan nämna att jag även är ledare för Dottevik IFs flicklag 13/14 och där har liknande upplägg fungerat väldigt bra, så jag hoppas givetvis det gör det även för AHC.


Slutligen vill jag poängtera att alla förhållningsregler är uppsatta för att kunna genomföra Skridsko- och Hockeyskolan på ett smittskyddsäkert sätt enligt gällande restriktioner. Som vi alla vet kan ju dagens sanning vara morgondagens historia, så justeringar kan göras. Dock är jag ingen statsepidemiolog, så om någon har tips eller erfarenheter om vi kan göra något annorlunda framöver tas det gärna emot via kontaktuppgifterna nedan.


Vi kommer testa detta upplägg nu på lördag (12/12) samt nästa lördag (19/12). Sen tar vi lite julledigt och analyserar hur detta upplägg fungerat och planerar att köra igång igen 9/1 2021, antingen med samma upplägg eller enligt nya direktiv som ni får information om i god tid.

Som sagt, vid synpunkter eller frågor kan ni kontakta mig på mail eller telefon.

Varma hockeyhälsningar
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com

Hockeyskolan pausas!
2020-11-12 17:08
Hej på er!

Som ni kanske redan läst på vår hemsida och Facebook så pausas Hockeyskolan med omedelbar verkan fram till annat anslås. Detta till följd av de nya restriktioner som införts i Region Värmland sedan idag.

I och med att övrig ungdomsverksamhet fortlöper på ungefär samma villkor som tidigare så är det såklart rimligt att ställa frågan varför Hockeyskolan pausas. Såhär har jag tillsammans med klubbens ordförande resonerat:

Hockeyskolan har 2-3 gånger fler deltagare än övriga ungdomslag i föreningen. Vi har legat runt 50 deltagande barn varje lördag och med det oftast 50 föräldrar som antingen följt träningen från läktaren eller varit med på isen. Min känsla är att vi får svårt att exkludera alla föräldrar som inte har någon ledarroll inför, under och efter våra träningar. Att titulera alla föräldrar till ledare känns inte heller som ett alternativ.

Det var inget roligt beslut att ta, men jag känner samtidigt att det är det rätta just nu.

Har man frågor är man hjärtligt välkommen att höra av sig, ni når mig på kontaktuppgifterna nedan.

Ta hand om er!
Patric Fäldt
070-5899642
patric.faldt89@gmail.com
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer