SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sliputbildning
2022-09-21 15:31

Torsdag 29/9 och tisdag 4/10 kommer vi genomföra utbildning för skridskoslipning ute i "slipboden". Fokus kommer vara "skål och skärpa".

 

Anmälan görs via: https://forms.gle/NuJhsegjrN6vCNjZ7 och vi kan ta emot upp till 8 personer per utbildningstillfälle.

Isschema för v. 36-37
2022-08-23 15:57

Nu ligger isschema uppe för de två första veckorna i Sparbanken Arena. Ni hittar isschema under "Isschema/Dokument" under säsongen.

Skridsko- och Hockeyskolan
Nu öppnar anmälan för Skridsko- och Hockeyskolan 22/23!
2022-06-29 11:22, Skridsko- och Hockeyskolan

Sommar och sol i all ära, men visst är det hösten och starten av Skridsko- och Hockeyskolan man ser fram emot ;)

 

Nu är anmälan öppen för alla barn födda 2015 och senare. Via länken nedan finner du mer info om våra olika aktiviteter samt formulär för att anmäla dig.

 

https://trekronorshockeyskola.se/register/ahc

 

Mer info kring uppstarten kommer under september. Planerad start är lördag 8e oktober.

 

Vi ses i höst!

VÄLKOMNA PÅ FÖRENINGSKVÄLLAR!
2022-06-23 15:30

Arvika HC välkomnar, i samarbete med Arvika Idrottscenter och Arvika kommun, alla barn och ungdomar ner till hamnen fredag och lördag 8-9 juli mellan 19-22 då Arvika Idrottscenter står öppet.

Kom ner och testa POP Tennis, spela landhockey, lira street basket eller bara häng med kompisar - nya som gamla.

 

Arvika HC är på plats båda kvällarna och vill se till att alla barn och ungdomar kan komma ner och använda hamnen som en yta för umgänge och aktivitet under trygga och ordnade former.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!
💙🤍❤️

Årsmötet genomfört
2022-06-09 08:16

Årsmötet för 2022 genomfördes under onsdagskvällen där dagordningen plöjdes igenom utan egentliga anmärkningar.

 

Vid punkten kring fastställande av medlems- och träningsavgifter lades ett nytt förslag fram av Patric Fäldt som röstades igenom. Den nya "trappan" är mer linjär och motiverar ökade kostnader för grupperna i takt med att de blir äldre. De uppdaterade avgifterna för 2022/2023 hittas här.

 

Valberedningens förslag på styrelse röstades igenom av ett enhälligt årsmöte och ser ut såhär:

 

Ordförande 1 år: Peter Axelsson (omval)

 

Ledamot 2 år: Fredrik Höglund (omval)

Ledamot 2 år: Anna Liljestrand Evaldsson (omval)

Ledamot 2 år: Marie Olsson (nyval)

Ledamot 1 år: Kristoffer Östling (1 år kvar)

Ledamot 1 år: Peter Nolander (1 år kvar)

Ledamot 1 år: Mats Thalin (nyval)

 

Suppleant 1 år: Anders Hermansson (nyval)

Suppleant 1 år: Bo Sandberg (nyval)

 

Valberedning 1 år: Fabian Sandberg (sammankallande), Kristian Magnusson, Patric Fäldt

 

Konstituerande styrelsesammanträde är satt till 21 juni.

FÄRJESTAD BK HOCKEYALLIANS PRESENTERAR NYA NORDIC SEASON
2022-06-01 07:57

Färjestad BK Hockeyallians gör en rejäl nysatsning och tar i och med det också ett rejält grepp om frågan om ett sjunkande antal spelare i värmländsk ishockey.  

 

Hockeyalliansen startades redan 2011, då som ett projekt för att skapa hockeyns grogrund, sociala värden och idrottsturism.  Via plattformen som växte fram ur projektet har den ekonomiska föreningen sett en rejäl tillväxt i antalet cuper och camper genom åren, deltagare i dessa och fram till pandemin också en stadigt ökande och viktig ekonomisk återinvestering till medlemsföreningarna, årligen totalt nära 1,4 miljoner kronor.

 

Samtidigt som arrangemangen har vuxit och samverkan mellan föreningarna stärkts rejält genom åren så har en av ishockeyns största utmaningar kvarstått. Den som säger att det finns allt färre spelare i flera av Hockeyalliansens föreningar. Nu vill Hockeyalliansen i samarbete med FBK Akademien och Värmlands Ishockeyförbund tillsammans göra en rejäl satsning för att vända den trenden och ta nästa steg i utvecklingen av Hockeyalliansen.

 

Färjestad CCM Hockey Camp med tillhörande evenemangsportfölj blir en del av Hockeyalliansens arrangemangskoncept.

Det skapas med det en organisation som möjliggör för samma nivå av ekonomisk utväxling med potential till mer i takt med fler aktiviteter och växande arrangemang, men kanske framförallt och viktigast utbildning och utveckling i form av camper till självkostnadspris (på sikt gratis) hos medlemsföreningarna, ledarutbildning via FBK:s ledarakademi, tillgång till FBK Akademiens digitala lärplattform, där ambitionen är att arbeta utifrån en gemensam utvecklings- och träningsfilosofi. Det kommer också att erbjudas stöd och stöttning i organisationsstruktur och andra aktiviteter där det till exempel kan röra sig om att hjälpa föreningarna i just arbetet för att locka fler barn och ungdomar till ishallen. 

- Hockeyalliansen är unik i sitt slag i Sverige och har betytt och betyder mycket för värmländsk hockey och för regionen. Nu stärker vi samarbetet ytterligare och tar nästa steg för att säkra återväxten i värmländsk hockey och stärker därmed hela hockeyvärmland, säger Färjestad BK:s och Hockeyalliansens respektive ordförande Lars Appelqvist och Henrik Nilsson i ett gemensamt uttalande.

- Vi vill helt enkelt göra ännu mer för våra medlemsföreningar. För att göra det måste vi skapa resurser och en större organisation. På det sättet vill vi hjälpa föreningarna att se till att verksamheten håller högsta kvalitet, både sett till ishockeyutbildning och vilka värden vi som idrott vill stå för. Så att fler vill prova på sporten och sedan fortsätter spela långt upp i åldrarna, säger Daniel Samuelsson, projektledare i Färjestad BK Hockeyallians.

Albin Tyllgren, huvudansvarig i FBK Akademien om satsningen från FBK:s sida:
- Vi har en sett en negativ trend i antalet spelare och för oss känns det självklart att Färjestad BK tar ett stort ansvar för att stärka värmländsk ishockey och passande nog så har vi redan en tydlig plattform i form av Hockeyalliansen för att kunna genomföra det arbetet. Vi ser det som ett naturligt nästa steg i utvecklingen av alliansen och värmländsk ishockey. 

 

Satsningen stärker och förtydligar den ursprungliga visionen om hockeyns grogrund, sociala värden och idrottsturism i Värmland, där antalet deltagare i nya Nordic Season redan år 1 ökar från runt 4 500 deltagare 2019 (senaste pandemifria året) till drygt 7 000 spelare med tillhörande familjer och andra medresenärer som besöker Värmland i samband med arrangemangen.

Färjestad BK Hockeyallians är en ekonomisk förening som ägs av samtliga 16 lokala ishockeyföreningar med ungdomsverksamhet samt Värmlands Ishockeyförbund. Med Färjestad BK som motor och varumärke ska föreningen skapa utvecklingskraft och ökad delaktighet inom idrotten samt stärka intresset för ishockeyn i Värmland.

 

Redan till kommande säsong sjösätts följande aktiviteter inom Färjestad BK Hockeyallians:

  • Campdagar till självkostnadspris hos medlemsföreningarna
  • 2 ledare per medlemsförening utbildas kostnadsfritt i FBK:s ledarakademi
  • Medlemsföreningarna får tillgång till lärplattformen Loops Education

Ledarträffar anordnas för erfarenhets- och kunskapsutbyte

Nyheter från våra lag
Team -13 (U10), 18/09 22:44 
Skridsko- och Hockeyskolan, 29/06 11:22 
Team -13 (U10), 31/03 19:47 
Team -14 (U9), 23/03 21:46 
Team -13 (U10), 23/03 21:36 
Team -13 (U10), 07/03 21:09 
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer