A-lag

Kil vaknade och vann
2020-10-22 18:50
Kilspelarna jublar efter 1-4.
Det var bäddat för en spännande match under onsdagskvällen när Kil kom på besök. Ett Kil som öppnat årets försäsong med inte bara en utan TVÅ vinster mot Munkfors. AHC kommer från en vinst senast mot Hammarö men har dessförinnan en förlust mot Åmål och en vinst mot Säffle.
Period 1

Arvika öppnade matchen bäst, man hade bra fart på skridskorna och det kände lite som att Kil inte riktigt var påslagna. Det dröjde dock tills den 9:e minuten innan matchens första mål kom. I PP som så många gånger förr fick vi se Robin Kandergård höja klubban på blålinjen. En puck som Kils målvakt Oscar Skoglund, trotts sin storlek, fick se gå in över den högra axeln. Ju längre perioden gick så kändes det som att Kil kom in i matchen mer och mer. Resultatet stod sig dock perioden ut.

Andreas - Det känns som att vi tar tid att anpassa oss till ett högre tempo än de tidigare matcherna. Stundtals gör vi precis det vi pratar om - enkla val, rakt spel och ett högt tempo. Och skönt att se att Råban kalibrerat bössan.

Period 2

Om det var AHC som öppnade bäst i den första akten så var det helt ombytta roller i den andra. Kil hade vaknat till och det var något AHC inte var varken beredda på eller speciellt sugna på att upp kampen mot (vad det såg ut som). Kil kvitterade till 1-1 i PP genom Tommy Ardon som påpassligt klippte till på en passning genom slottet. Man gör också 1-2 några minuter senare genom Filip Skoglund. Gästerna kan sedan gå upp i en 1-3 ledning i AHCs PP. Kil bryter pucken vid den egna blålinjen och kan åka till sig ett 2mot2 läge. Den finurlige Kristofer Ekengren lyckas med en backhand få in pucken mellan plock och benskydd på Tindefjord.

Andreas - Andra perioden försöker vi göra det där "lilla extra", och tappar bort det enkla raka spelet vi vill ha. Kil har fortsatt bra tempo och straffar oss när vi inte är på tårna.

Period 3

Den sista perioden blir AHCs bästa för kvällen. Man tävlar om pucken, går in i närkamper, har fart på skridskorna och på pucken. Det är dock gästerna som återigen får utdelning när man gör 2-4 genom Carl Forsberg i PP. Arvika kunde få in 2-4 genom Fredrik Hermansson som placerad mitt i slottet men under viss bevakning lyckas sätta pucken med ett patenterat göbbhörns-skott. Kil får sista ordet i matchen när man hinner få pucken över mållinjen i öppen kasse halvsekunden innan hesa Fredrik ljuder.

Andreas - Tredje är en rejäl uppryckning. Vi tar oss i kragen och gör mycket bättre val ute på isen. Alla åker mer skridskor, spelar rakare och med en helt annan struktur än i andra.