Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
Segstartat hemmalag bäddade för förlust
2018-11-12 13:07

Det blev tyvärr återigen en förlust för AHC när man under söndagen tog emot Hammarö hemma i Banken. En match där Arvika fick klara sig utan den extra bredd man får genom samarbetet med Grums J20 då även dessa hade match under söndagen.

Hammarö var de som öppnade bäst och Arvika kändes lite ängsliga och otillräckliga i många situationer på banan. Vi har ju under flertalet matcher nu blivit bortskämda med att se ett hårt jobbande, skridskostarkt och fysiskt spelande AHC men under den första perioden fanns inte mycket av den varan tyvärr.. De största höjdpunkterna under första 20 minuterna kan nog sägas ha varit Hugo Liljestrands tackling längs kortsidan som lät ismaskinsporten bekänna färg samt tacklingen Erik Fridlund delade ut på Hammarös Ziga Oblak bakom motståndarkassen. Mycket mer hade vi inte att glädjas åt i hemmalägret under den första perioden. Gästerna var det spelförande laget och utdelningen kom i den 15 minuten efter att AHC tappade markering vid den bortre stolpen och Hammarös Albin Breitkreuz kan lekande lätt lägga in pucken i öppen kasse. Ytterligare ett bakslag skulle komma innan den första perioden var till ända. 18.13 utökar gästerna ledningen till 0-2 efter ett högt skott som träffar en skymd Tindefjord i masken och styrs sedan in via kryssribban. Jubel på bortabänken och en gedigen uppförsbacke för Arvika.

I början av den andra perioden tändes hoppet för AHC när Pontus Strömvall lev fälld av målvakten men lika snabbt släcktes det tyvärr när domare Wikström hittade en slashing som samme Strömvall ska ha delat ut i fallet. AHC reste sig lite under andra perioden jämfört med den första men målen och dom riktigt heta chanserna uteblev för hemmalagets del. Istället var det återigen Hammarö som hittade nät när man i PP smäller in ett välplacerat skott i första krysset. Period nummer två går även den i gästernas favör som nu hade bäddat fint för sig inför den sista perioden. Väl i omklädningsrummet satte man sig ner och snackade igenom vad som varit och bestämde sig för hur den sista perioden skulle se ut och vad som behövdes göras. Lättare sagt än gjort kanske men det var ändå ett betydligt bättre AHC vi skulle få se sista 20 minuterna.

Den sista perioden blev mer av en jämn historia än dom första två. Ett AHC som lyfte sig och höjde skärpan i både pass och åkningar. Reduceringen kom sedan i spela 5 mot 4 när Erik Fridlund som hittat målformen, styrde in ett skott från blå. 1-2 och känslan var att Hammarö hade väckt en björn som sovit i två perioder. 5 minuter senare var det dags för ett nytt försök i PP och även denna gång var siktet inställt hos hemmalaget. Linus Strömvall kunde titulera sig som målskytt nummer 2 efter ett slagskott från blå och vi hade nu 2-3 på tavlan. Känslan var att Hammarö nu blivit lite för bekväma (även om man kunde höra från en viss Hammarö spelare att det var domaren som sänkt nivån vilket gjorde att Arvika var på väg tillbaka in i matchen). Kanske var det den optimistiska känslan i hemmalägret och vittringen på kvitteringen som gjorde att man fick lite övermod och klev fram i en illa avvägd situation som öppnade för en Hammarö kontring. Ett 2 mot 1 läge där gästerna distinkt kunde pricka in 2-4 målet med 5 minuter kvar av tredje. Det oavgjorda resultatet som kändes så nära för någon sekund sen kändes nu helt plötsligt väldigt långt bort. Närmare än så kom aldrig AHC utan man fick tillslut se sig besegrade av gästande Hammarö som var det bättre laget sett över 60 minuter.

Nu väntar spelledigt på onsdag innan man på söndag tar emot Smedjebacken hemma i Banken kl. 17.00