Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Tidigt underläge bäddade för förlust i Hagfors
2018-11-23 06:50
Det blev en tung början på matchen mot Viking i onsdags för AHC. Redan efter 31 sekunder kunde Viking sätta ledningspucken.

En situation som såg lite märklig ut då Tindefjord räddade första skottet och sedan kändes det som att samtliga försvarare tappade pucken totalt ur synfältet vilket Viking snappade upp och satte returen med en klassisk tunnel. I övrigt en period där båda lagen radade upp chanser. Arvika hade flertalet bra lägen men där man istället för att ta skott passade sig ur läget och oftast inte ens kom till avslut. Skotten 9 - 8 till Viking i den första.

Andra perioden blev även den en fortsatt målfattig tillställning för Arvika som dock fick några fina chanser att kvittera och även gå förbi då man under nästan 2 hela minuter fick spela 5 mot 3. Trots så lång tid och det enorma övertaget i spelare på isen lyckades man tyvärr inte få till mer än 1 avslut som träffade målet. Istället var det hemmalaget Viking som precis när man blev fulltaliga kunde vända spelet och via en 2 mot 1a passa över, dra tillbaka och släppa pucken snyggt mellan benen på Tindy. Man fick en viss känsla av ängslighet och avsaknad i självförtroende när man såg hur AHC uppträtt under de första två perioderna. Man gjorde det lite för svårt för sig och man hjälpte inte sina medspelare. Tredje perioden skulle börja med dryga minutens PP för AHC vilket förhoppningsvis skulle bli biljetten in i matchen igen.

Det blev inget lyckligt slut för AHC i den här matchen heller. Trots en tidig reducering genom Fabian Sandberg och ett ihärdigt jagande efter mål nr 2 så föll inga fler mål i matchen. Arvika tog ut målvakten sista minuterna och fick även ett PP med minuten kvar. Viking stod emot bra och kunde inte bara kamma hem 3 pinnar utan klättrade även i och med segern om Arvika i tabellen. Härnäst väntar seriesuveräna Munkfors som gästar Banken på söndag.