Serie:HockeyTvåan B
Samling:18:00
Robin Kandergård gav AHC andra raka
2019-10-10 12:25

Under Onsdagen var det dags för säsongens andra match när man packade väskorna och begav sig till Kil. En match Kil arrangerade till fördel för RosaBandet och samtliga intäkter skänks till deras arbete i kampen mot bröstcancer. Båda lagen valde att skänka 20kr/spelare per mål det egna laget producerade framåt så en målrik match skulle inte bara göra publiken nöjd utan även vara ett bra bidrag till en bra sak.

Period 1

Arvika började den första perioden bäst och det kanske låter blåögt men AHC kändes stundtals som det enda laget på banan. Kil hade svårt att komma till farligheter och det skulle även bli bekräftat när speakern klargjorde periodens skottsiffror efter 20 minuter spelade, Kil 5 – AHC 14. Periodens enda mål kom efter 16:29 när Arvikas David Carlsson tog fram storsläggan från sin backplats på blålinjen. Otagbart för Kils duktige burväktare Oscar Skoglund och Arvika kunde gå till periodvila i ledning.

Period 2

Den andra perioden fortsatte i samma stil som den första men nu med några fler chanser för Kil. Arvika kunde dock utöka sin ledning till 0-2 efter 4 minuters spel genom Stefan Kask som fick pucken till skänks efter en olycklig studs för Kilsbacken. Fredrik Hermansson stod för ett gediget förarbete i mittzonen skickar ner en dump som efter att den tagit i kortplanket studsar över klubban på kilsbacken och fortsätter upp i slottet till en framrusande Kask som enkelt lyfter in pucken bakom Skoglund. Kil kunde dock reducera till 1-2 genom William Flodin innan perioden var över. AHC hamnade på efterkälken i egen zon och tappade markeringen på Flodin som helt ren i slottet kunde stänka in pucken bakom Östling i Arvikas mål. 1-2 efter två perioder och det var bäddat för en spännande tredje period.

Period 3

Målvaktbyte i AHC inför den tredje akten då Östling fick kasta in handduken med känningar i en ljumske. Tindefjord in. Kil kom ut som ett nytt lag i sista perioden, mycket kanske tackvare att Arvika drog på sig 2 stycken utvisningar på kort tid i början av perioden. AHC fredade sig bra och Tindefjord såg till att hålla pucken på rätt sida mållinjen. Efter drygt halva den sista perioden så var det dags för hemmalaget att pröva lyckan i PP igen då Wilde Eneblom fick sitta av 2 minuter för slashing. 19 sekunder senare small det och målskytten blev Christian Flödén. Ett pass över centrallinjen och en påpasslig skymning gjorde att David i kassen inte fick syn på pucken förän det var för sent. Touch på övre delen av axeln och pucken gick i nät. 2-2 och nu skulle det bli riktigt spännande! Med 5:12 kvar på klockan så drabbas Kil av en utvisning då Josef Hallquist håller fast Kask bakom förlängda mållinjen. Ett PP som AHC skulle förvalta på bästa sätt. Stefan Kask lägger upp pucken till Robin Kandergård på blålinjen och med ett perfekt slagskott sitter 2-3 precis över axeln på Skoglund i hemmaburen. Kil gjorde ett sista försök och tog TO med dryga 2 minuter kvar. Man plockade även keepern och spelade 6 mot 5 men utan resultat.

Arvika plockar ytterligare en 3-poängare och har efter de inledande två matcherna fortsatt full pott.

Nu väntar träningsledigt på torsdag och träning på fredag innan man tar emot Filipstad hemma i Banken på Lördag.