A-lag

Stapleton gav AHC vinst i sista träningsmatchen
2020-10-25 19:05
Firma Fridlund, Kask och Stapleton uppställda för tek i offensiv zon.
Under fredagen var det dags för AHCs sista träningsmatch innan seriespelet drar igång. Matchen var returmötet mot Hammarö där man senast vann med 5-2 hemma i Banken.
Period 1
AHC öppnade matchen bra och det verkade som att man hade lärt sig läxan sedan Kilsmatchen tidigare under veckan. Första målet blev och helt rättvist Arvikas när Rasmus Axelsson från slottet kunde skjuta både en och två gånger innan pucken tillslut hittade nätet. Trots att Hammarö kom in mer och mer i matchen ju längre perioden led så kunde AHC även göra 0-2. Denna gång genom Jesper Dagerbäck som först tog eget avslut som Hammarökeepern räddade med höger benskydd rätt ut till en framstörtande Carl Stapleton vilket gav ytterligare en retur som tidigare nämnde Jesper kunde slå in med enhandsfattning i så gott som tom kasse. Ett mål som skapade vissa känslor i gästande AHCs bås då man ansåg att pucken trycktes in efter att den blockerats. Tumultet efter målet gav även de båda lagen en varsin utvisning för Roughing vilket bäddade för 4mot4 spel i 2 minuter men utan några större farligheter åt något håll. Inga fler mål gjordes under den första perioden utan resultatet skrevs 1-2.

Period 2
När den andra perioden började hade Hammarö bytt målvakt. Ut med Hugo Svensson och in med Linus Ågren. Hammarö var också dom som öppnade målskyttet i den andra akten när man kvitterade till 2-2. Lite klent försvarande kring den egna kassen gav Hammarö möjligheten att slå in pucken vid den bortre stolpen efter att Arvikas Carl Christensen räddad ett "köksvägen"-försök.
Arvika steppade dock upp och ledningsmålet kom till efter att Carl Stapleton bryter pucken på egen blålinje som Pontus Strömvall snappar upp och trampar på hela vägen in i anfallszonen. Han bryter runt försvarande Hammaröback och med ett taktiskt skott på bortre benskydd kunde Carl Stapleton påpassligt hålla sig framme och slå in ledningspucken till 2-3.

Period 3
Den sista perioden bjöd inte på mycket mer än en hel del utvisningar och diskussioner med domaren. Inga mer mål gjordes utan Arvika kunde avgå med uddamålssegern 2-3.

Linus Strömvall - Alla var sugna på att steppa upp igen efter vår mindre bra insats i onsdags och det tycker jag laget visar direkt i matchen också. Vi har ett helt annat påslag idag.
Jag tycker vi för matchen under stora delar av matchen, vi blir lite petiga stundtals men i det stora hela tycker jag vi är det bättre laget i matchen.

Dagens beröm ger jag till samtliga spelare som spelar boxplay, dom gör ett hästjobb där.

Även till Carl Christensen, tycker han visar upp ett stabilt spel och det känns kul och tryggt att vi har två så bra målvakter i Carl och David.

Nu ska vi jobba och finslipa detaljerna i spelet under veckan så är vi redo för seriepremiären på söndag mot HC Flyers.