Serie:HockeyTvåan B
Samling:16:00
Förlust i seriepremiären.
2020-11-09 18:10
AHC tog emot Hammarö i söndagens seriepremiär i Hockeytvåan. En match som gav höga förhoppningar efter den första perioden men som slutade i en såkallad plump i protokollet.
Period 1

När pucken släpptes var det Arvika som ägde både pucken och chanserna. Det dröjde dock fram tills klockan visade 14:50 innan hemmalagets Oliver Johansson kunde sätta 1-0 pucken i nät bakom Hammarös Hugo Svensson. En anfall där Linus Frost släpper pucken till Johansson som från mitten av slotten sätter skottet på målvaktens högersida. 2-0 målet skulle inte dröja länge utan redan 17 sekunder senare var det dags för Robin Kandergård att skicka in pucken bakom en skymd Svensson i kassen. Ett resultat som stod sig perioden ut och när vi summerade perioden visade skottsiffrorna, 17-3, vilket lag som skulle tillskrivas den första perioden helt rättvist.

Period 2

Den överlägsenhet som hemmalaget visade upp i den första perioden var som bortblåst i den andra. Istället var det gästerna som tidigt kunde göra 2-1 efter att Johan Hedlund helt omarkerad mitt framför målgården kunde skicka in pucken bakom David Tindefjord. Drygt 40 sekunder senare var det dags igen. Ett virrigt försvarsarbete gav Albin Schagerberg möjligheten att slå in kvitteringen. Nästa bakslag för hemmalaget lät inte heller dröja då Felix Brandhammar i den fjärde minuten förvisades till omklädningsrummet efter att ha utvisats 5+20 för en checking to the head. Det var dock hemmalaget som kunde ta ledningen igen i numerärt underläge när Pontus Strömvall höll sig framme och oattackerad kunde pricka in ledningsmålet 3-2. Hammarö skulle dock både kvittera och ta ledningen innan Arvikas boxplay och perioden var över.

Period 3

Den sista perioden blev en mållös historia. Arvika tryckte på mot slutet när man tog ut målvakten men tyvärr uteblev alla farligheter och Hammarö tog med sig samtliga 3 poäng hem.