SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
Hockey&Skridskoskolan

Summering av premiären och hur vi går framåt
2020-10-11 12:23

Hej Hockeyföräldrar!


Vilken fantastisk premiär vi hade i lördags! Barn och föräldrar överallt. Skratt, skridskor som gör ont, otroliga framsteg, glädje, frustration och kaos i en härlig blandning – precis som det ska vara! Det blev tydligt att vi ska nivåanpassa den 1,5 timme istid vi har för att alla ska få chans att göra framsteg varje träning.

Enklaste sättet för oss ledare att enkelt kunna ta med barnen till rätt zon är med hjälp av tröjorna. Så nästa lördag får ni föräldrar gärna göra er bedömning och ta tröja till era barn enligt följande:


Gul och Blå – För de barn som gjort något eller några år på skridskor tidigare och tar sig fram för egen maskin. Här försöker vi utmana barnen med lite lurigare övningar, både med och utan klubba och puck. Vi delar också av zonen med lågsarg och låter barnen spela smålagsspel. Målvaktsutrustningen kommer kanske fram nästa lördag om någon är nyfiken att testa på att stå i mål.

Grön och Rosa – För de barn som kanske tog sina första skär i lördags och som behöver få ordning på grunderna i skridskoåkningen. Vi fortsätter med de grundläggande övningarna vi gjorde under uppvärmningen i lördags. Fokus på balansen och att vagga fram för att successivt ta riktiga skär. Det kan som förälder vara svårt att tro hur snabbt dom faktiskt lär sig, men jag såg redan i lördags barn som började med förälders och ”ställnings” hjälp som i slutet av passet sakta men säkert tog skär på egen hand. Så tro inte att barnen behöver vänta ett år eller att det kommer bli för svårt för dem. Tålamod är nyckelordet – något vi ledare har massor av! Otroligt kul att så många föräldrar var med på isen för att stötta sina barn. Det ser vi gärna att ni fortsätter vara tills era barn fått ordning på skridskorna. Det vore också kul om några mammor hängde på nästa träning!


Vi kommer dock starta och avsluta ispasset med gemensamma övningar!

 

Några viktiga punkter inför kommande lördagar:


·       9.30 – 11.00 är tiden vi kommer köra Hockeyskolan framöver.


·       Ombyte sker på läktaren. Det blev tydligt att med den mängd barn som är med, så räcker inte ett omklädningsrum till. Vi fyllde nästan två omklädningsrum faktiskt. Så nästa vecka byter vi om på läktaren. Skridskorna kan ni/vi knyta på barnen vid bänkarna nere vid sarghörnet där matchklockan sitter och det är där vi släpper ut dem på isen. Det är i zonen närmast matchklockan som vi kommer att vara med ”gröna” och ”rosa” barn.


·       Utrustning - Det kändes som att alla hade rätt utrustning för att delta i hockeyskolan, alltså skridskor, hjälm med galler och halsskydd. Övrig utrustning som kan vara bra:

o   Klubba

o   Benskydd/knäskydd

o   Armbågsskydd

Listan kan såklart göras lång om man vill, men det är inget krav att man ska komma kittad från topp till tå. Låneutrustning att tillgå var tyvärr inte alls i den utsträckning jag själv önskade, men själv fick jag tag i det som saknades (och blev av med det som var urväxt) på köp- och säljsidor (Facebook/Blocket etc.) på nolltid och till bra priser.


·       Märk hjälmen med namn - Tyvärr hann jag inte informera i lördags, men det finns klistermärken och penna på plats så man märka upp hjälmen framtill. Underlättar oerhört mycket för oss ledare att vi kan tilltala barnen vid namn.


·       Få med en kompis! Det kan ju tyckas att 50+ barn är tillräckligt, men vi vill ha fler barn på Hockeyskolan! Vi marknadsför oss där vi kan, sociala medier och hemsida, men den viktigaste marknadsföringskanalen vi har är ni föräldrar och era barn. Det kommer finnas vykort på läktaren på lördag som ni kan fylla i och ge till en kompis. Tänk va härligt om alla kunde få med en kompis nästa helg! Anmälan görs här på Hockeyskolans sida under "Anmälan" eller till undertecknad. Viktigt för att ni ska ta del av den information som mailas ut.


·       Fotografering – Vi vill gärna ta lite bilder och spela in video från våra ispass med Hockeyskolan, för att använda på hemsida och på sociala medier. Om någon har invändningar mot det så tar vi största hänsyn till det, bara meddela mig i så fall.


Har ni frågor så är det bara att ni hör av er!

Allt gott

Patric

070-5899642

patric.faldt89@gmail.com


Nyhetsarkiv
Hockeyskolan pausas!2020-11-12 17:08
Info v.442020-10-26 20:24
Info v. 432020-10-19 21:50
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer