SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club
Hockey&Skridskoskolan

UPPSTART SKRIDSKO- OCH HOCKEYSKOLAN
2022-10-03 11:20

Nu är det inte många dagar kvar innan årets säsong av Skridsko- och Hockeyskolan drar igång! På lördag 8/10 startar vi som vanligt med "öppet hus" mellan 10.00-12.00 dit alla barn (och föräldrar) är välkomna för att känna på isen tillsammans. Det kommer vara uppdelat med lite olika stationer på isen men inte vara någon uppstyrd träning utan man kommer och går när man vill.

Låneförrådet under läktaren är öppet där man kan låna skridskor, hjälm, halsskydd och klubba. Vi har skridskor storlek 30-37,5 och en massa hjälmar i olika storlekar. Ni lämnar tillbaka när ni åkt klart. Förrådet kommer vara öppet varje lördag så det finns möjlighet att låna utrustning vid varje tillfälle. Vi har slipmaskinerna igång om man behöver vässa skridskorna, i alla fall nu på lördag sen hoppas jag vi kan erbjuda den möjligheten på ett bra sätt även kommande lördagar.

Cafeterian är öppen varje lördag där man kan köpa kaffe, fikabröd, dricka, godis, korv med bröd mm. Nu på lördag kommer även våffeljärnen vara igång, så passa på att unna er en smarrig våffla eller två under förmiddagen!

Klockan 11.00 kommer vi hålla ett infomöte i cafeterian dit ni kan komma och få info om säsongen samt ställa frågor.

Vi kommer också i vanlig ordning arrangera en bytardag i samband med uppstarten där man kan sälja hockeyutrustning som inte används längre eller fynda bättre begagnat åt sig själv. Mer info kommer under veckan.

Efterföljande lördagar (från och med 15 oktober) kommer upplägget se ut som följande och man väljer själv vilken/vilka "skolor" man vill vara med på:

Skridskoskolan 10.00-10.50
För tjejer och killar födda 2015 och yngre. För dig som vill lära dig att åka skridskor under lättsamma former. Dansstopp, skridskodisco, "vem är rädd för vargen" och andra lekar är viktiga inslag! Här tränar vi utan puck men man får gärna ha klubba om man vill. Om man tar sina första skär ser vi gärna att en vuxen är med på isen och hjälper till.

Hockeyskolan 11.00-11.50
För tjejer och killar födda 2015-2017. För dig som vill testa på världens roligaste sport. Fortfarande med leken i fokus men här tränar vi också på att utveckla skridskoåkningen, passa och skjuta pucken, spelar smålagsmatcher och leker. Kanske vill du testa att stå i mål någon träning? Här önskar vi att barnen tar sig fram på skridskorna för egen maskin.
För pojkar födda 2015 finns även möjligheten att träna med vår nystartade U8-grupp som tränar tisdagar 16.00-17.10. Ingen anmälan krävs, bara att dyka upp!

Hockeyskolan Tjej 12.00-12.50
För tjejer födda 2014-2017. Kommande säsong kommer vi äntligen kunna erbjuda en ren tjejgrupp i Hockeyskolan. Upplägget är precis som Hockeyskolan men alltså en grupp där tjejer får träna med tjejer.

Under säsongen kan det blir så att tiderna ändras eller att någon av skolorna ställs in pga annan aktivitet i ishallen. Min ambition är såklart att maila ut information när sådant tillfälle uppstår, men det skadar inte att kolla isschemat för veckan på Arvika Hockeyclub.

Vi ser verkligen fram emot att köra igång och vi hoppas era barn är lika taggade! Har ni frågor ni behöver ha svar på innan lördag kan ni kontakta mig enligt nedan.

 

Har ni inte anmält ert barn ännu kan ni göra det via https://trekronorshockeyskola.se/register/ahc

Allt gott!

Patric Fäldt
Sportchef Arvika HC
Ansvarig Skridsko- och Hockeyskolan
patric@arvikahockey.nu


Nyhetsarkiv
Hockeyskolan pausas!2020-11-12 17:08
Info v.442020-10-26 20:24
Info v. 432020-10-19 21:50
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer