SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arvika Hockey Club

Arvika HC investerar för framtiden
2021-04-21 09:55
Bild från Scandic Arvika. Fr. v: Fabian Sandberg, Kristoffer Östling, Malin Pauli, Peter Axelsson, Fredrik Höglund, Henrik Gustavsson, Daniel Backlund, Anders Hermansson. Patric Fäldt deltog på länk.

Säsongen 20/21 är till ända och den kommer sannerligen gå till historien, om än inte på det sätt man vill som idrottsförening. Men tid har getts för eftertanke och reflektion. Att kavla upp ärmarna och blicka framåt.

På initiativ av ordförande Peter Axelsson inleddes under februari de första diskussionerna kring vad vi tror och hoppas ska gå till historien som en av de största kraftsamlingarna och långsiktiga investeringarna i klubbens drygt 60-åriga historia. Peter kände att det var läge att lyfta bladet från mun.

Efter flera säsonger av minskat antal aktiva medlemmar, ett fenomen som tyvärr drabbar fler föreningar än Arvika HC, beslöt vi oss för att vända blad och tänka nytt och framåt. Komma ur gamla hjulspår och påbörja resan mot att bli en föregångsförening – inte en före detta förening.

 

Jag började fundera på vilka förmågor vi har i vår styrelse, säger Peter. Det visade sig vara en otrolig kunskap vi besitter inom väggarna. Vi började med workshops ett par helger där vi satte upp hur vi ska jobba och vad som är viktigast för föreningen här och nu, samt på sikt. Många timmar har det blivit på slutet men jättekul att alla inom styrelsen verkar dra åt samma håll.

 

Det första spadtaget togs redan i höstas då framtagandet av en ny föreningspolicy, innehållande våra mål och visioner, påbörjades. Den gamla var inte reviderad på många år men tack vare medlemmar i klubben, styrelsen och SISU Idrottsutbildarna med Johanna Ahlin i spetsen, har vi nu ett dokument vi alla står bakom och som förmedlar vår förenings idé med verksamheten.

En del i det stora arbete som väntar var att få en operativt ansvarig på plats. Därför anställdes Patric Fäldt som sportchef. Han kommer, förutom den dagliga driften med allt vad det innebär, fokusera på vår barn- och ungdomsverksamhet samt marknadsbitarna.

 

Jag är oerhört tacksam, motiverad och ödmjuk inför uppgiften att fortsätta göra bra saker för AHC, men nu på ett än mer dedikerat sätt och med ett, för mig, annat fokusområde, kommenterar Patric.

 

Går man tillbaka 25 år i tiden när jag själv var i starten av min aktiva tid som hockeyspelare, så såg världen väldigt annorlunda ut jämfört med idag. Föreningarna konkurrerar med mycket annat och "hockey på vintern och fotboll på sommaren" är inte verkligheten idag som det var då. Det är mitt och vårt ansvar att verka för att bli en naturlig del av barns och ungdomars uppväxt igen.

För att lyckas med det måste vi först och främst rannsaka oss själva och se över vad vi gjort bra och vad vi gjort mindre bra och lära oss av det för framtiden.

 

En annan viktig pjäs i uppstarten av detta projekt är Henrik Gustavsson, som med erfarenhet av målnedbrytning och framgångsrika arbetssätt från den privata sektorn, tog tag i taktpinnen vid de första träffarna som ägde rum på Scandic Arvika i början av mars. Med olika övningar fick alla i gruppen möjligheten att presentera deras Arvika HC på kort och lång sikt varpå mycket bra diskussioner följde. Henrik kommenterar starten av arbetet:

 

Det saknas inte idéer inom föreningen, däremot så saknar vi arbetssätt att prioritera dem så att de taktar på i rätt ordning. Risken med att leva i det kortsiktiga är att man förlorar insikten vart man behöver vara i framtiden för att kunna möta morgondagen. Nu har vi en första version på pränt med vad vi behöver göra här och nu men även vart vi vill vara om 5 år, det är denna plan som nu kommer ligga till grund för vårt styrelsearbete med visionen Må Bra i AHC.

 

Vad kommer då konkret hända i Arvika HC framöver? Patric Fäldt svarar följande:

 

Först och främst måste det dagliga arbetet på kansliet fungera som tidigare. Våra kanslister har gjort ett enastående arbete men nu när den tjänsten utökas med fler uppgifter så måste det såklart effektiviseras och förbättras. Vidare kommer stort fokus ligga på att förbättra vår marknadsavdelning. Hitta nya sätt att samverka med våra sponsorer och samarbetspartners, samt att bli något de vill förknippas med och vara en del av. Man kan inte ta för givet att företag ska lägga pengar på klubben år efter år. Vi måste ju tydligt visa att vi arbetar hårt för ett bättre Arvika tillsammans med vårt näringsliv. Att vi är med och formar nästa generations samhällsmedborgare till det bästa de kan bli.

 

Men det viktigaste är såklart att lyfta och förbättra barn- och ungdomsverksamheten. Plussiffror på sista raden är inget värt om vi inte har några att investera pengarna i. Ska vi dessutom fortsatt ställa ett A-lag på isen i framtiden, som vi vill bygga på egna produkter, behöver man inte vara matematiker för att räkna ut att det blir omöjligt om vi inte har en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet.

 

Vägen dit tror Patric stavas ”tillgänglighet”.

 

Ett ishallsbesök ska vara lika självklart som ett besök på badhuset, biblioteket eller Rackstadbacken. För att det ska vara möjligt måste vi bli bättre på att göra vår verksamhet mer tillgänglig och för alla. Minska trösklarna på så många sätt som möjligt.

 

Patric fortsätter med tre punkter han tror kommer förbättra just detta.

  • Projektet 1-2-3 På Is är ett fantastiskt sätt att få presentera ishallen och Arvika HCs verksamhet för stadens barn. Konceptet bygger på att bjuda in kommunens lågstadieelever till ishallen på skoltid och få ut dem på isen för skridskoåkning primärt, men såklart få testa på ishockey för de som vill. Tyvärr har vi inte varit så drivande i det projektet senaste åren, något som såklart är snudd på pinsamt. Det ska ju vara högsta prioritet för oss att ta emot barn till ishallen med öppna armar och visa dem skridskoåkningens och ishockeyns underbara värld. Dessutom hoppas vi fortsatt få kommunens stöd samt den hjälp Taserudsgymnasiets Barn- och Fritidselever gett projektet genom åren. Det är ett ovärderligt kunskapsutbyte vi har möjlighet att genomföra. Till höstens uppstart kommer vi dessutom köpa in 60 par skridskor, 60 hjälmar och 60 halsskydd för att komma över eventuell tröskel att barn inte har utrustning själv. Tidigare har Fritidsbanken varit fantastiska och haft utrustning på plats, men vi vill dra vårt strå till stacken även där. Det ska inte kosta något att prova på!

 

  • Tre Kronors Hockeyskola och Arvika HCs Skridskoskola är inkörsporten för de flesta barn som tillhör och har tillhört vår förening. Därför är såklart den plattformen föreningens viktigaste. Det inköp av utrustning som görs kommer såklart kunna nyttjas av barn som vill testa skridsko- och hockeyskolan och båda verksamheterna är kostnadsfria. Ytterligare ett sätt att sänka tröskeln och göra ishockeyn mer tillgänglig. Dessutom kommer vi utöka med ytterligare ett pass i veckan för Hockeyskolan för att på så vis undvika krockar med andra aktiviteter och med respekt för att man som familj vissa lördagar vill göra annat. Vi kommer dessutom starta upp en ny tjejgrupp i höst för nybörjare samt de tjejer som redan idag är med i Hockeyskolan. Tack vare det otroliga arbete teamet runt vårt befintliga tjejlag gjort så känner vi att vi är redo att fortsätta satsningen på tjejhockeyn i Arvika HC

 

  • Inför säsongen 21/22 kommer vi göra allt vi kan för att optimera föreningens schemaläggning av egna aktiviteter för att på så vis frigöra fler och bättre tider för allmänhetens åkning. Vi ämnar dessutom investera i nya redskap, såsom skridskohjälpmedel, för att förenkla lärandeprocessen och bjuda in till en mer lekfull vistelse på ishallen än vi kan idag.

Responsen på det som presenterats för näringsliv och kommun har varit väldigt god, men det är skillnad på ord och handling såklart.

 

Responsen har varit fantastisk och jättepositivt, flera som hört talas om det vi håller på med har tagit kontakt med oss för att diskutera olika möjligheter, säger Peter Axelsson.

Vi måste börja tänka på hur vi kan hjälpa till med för att utveckla barnen/ungdomen till bra medborgare som faktiskt är det viktigaste. Vi blev även inbjudna till kommun för att diskutera vidare de olika förslagen vi pratade om. Detta är ett startskott för en nytänkande förening.

 

För att summera så finns tydliga tecken på att förbättringsarbetet i vår förening är påbörjat och att viljan och resurserna finns. Mer kommer krävas men det är en början. En bra början.


Nyhetsarkiv
Årsmöte tisdag 25/62024-06-04 08:12
Fansens Reklamplats2024-05-27 12:05
Ännu en lyckad AIGHD2024-03-18 12:53
Information - AIGHD 20242024-03-12 15:58
BYTARDAG PÅ LÖRDAG2023-10-10 20:28
AHC-Golfen 20232023-07-03 13:24
ÅRSMÖTET 20232023-06-22 08:24
ÅRSMÖTE ONSDAG 21 JUNI2023-05-15 09:17
Inlinehockey i Norvalla2023-04-12 15:44
AHC/CHC U14 DM-SEGRARE2023-01-22 08:28
DOMARKURS 17 OKTOBER2022-10-12 09:40
BYTARDAG PÅ LÖRDAG!2022-10-04 14:43
Sliputbildning2022-09-21 15:31
Isschema för v. 36-372022-08-23 15:57
Årsmötet genomfört2022-06-09 08:16
ÅRSMÖTET FLYTTAS FRAM2022-05-24 08:37
ÅRSMÖTE 20222022-05-12 13:47
Bytardag 9 oktober2021-10-05 20:42
Årsmöte 20212021-05-26 20:37
Ishallen stänger2020-12-20 16:09
Nedlagt Billotteri2019-11-12 07:54
Årsfesten2019-04-15 12:17
Enkronan 2018-20192019-02-22 16:06
STÖDMEDLEMSKAP2018-10-09 10:53
 
Huvudsponsorer
Våra Sponsorer